Thursday, November 21, 2013

Turkish Internet Users Among Most Avid Consumers of Online News

News and information sites capture a large proportion of the European online audience with 8 in 10 internet users accessing one of these sites in September 2013. Across the 18 European markets measured by comScore, 338 million people visited a news or information website via a desktop or laptop during the month. The top 3 sites in that category were Yahoo! ABC News Network, BBC and Mail Online.
When ranking the European countries by reach, the Nordic countries lead the top 3 as 97 percent of Finnish internet users visited a news site during the month, followed by Sweden in second place with 96 percent reach and then Norway in third with 95.8 percent. Ireland and Turkey are not far behind, both with 95.7 percent reach.
The European average lies at 80.2 percent and Russia concluded the rankings with 66.2 percent of their online audience accessing a news and information site in September 2013.
Additional newspaper data on the market can be found here: http://www.comscoredatamine.com/
EUROPE NEWS DATAGEM

Wednesday, November 20, 2013

Yaratıcı İş Fikirleri Bu Garajdan Çıkıyor!


Hürriyet Garage, yenilikçi iş fikri olan genç girişimci adaylarını, 21 Aralık tarihine kadar www.hurriyetgarage.com ‘a yaratıcı başvuruları ile bekliyor!

Hürriyet İK, üniversite öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerine ortak oluyor. En iyi fikrin Hürriyet tarafından destekleneceği Hürriyet Garage yarışmasına katılımlar başladı. Garage’a başvuru için; gençler yaratıcı iş projelerini maksimum 3 dakikalık videolar halinde sunuyor.

Hürriyet'in girişimci üniversiteli gençlere destek amacıyla gerçekleştirdiği yarışma, en iyi fikirlerin daima garajdan çıktığı fikrine dayanıyor. Yarışmada dereceye girenlerin projelerine Hürriyet'i ortak edebilecekleri gibi, Hürriyet bünyesinde çalışma şansları da bulunuyor. Üstelik girişimcilerin, yarışma süresince deneyimli ekiplerin yardımıyla bireysel gelişimlerini de sağlayabilecekleri bir eğitim alabilme şansları da mevcut.

Yarışmaya AÖF hariç tüm lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabiliyor. Yarışmaya başvuran ve seçilecek 10 ekibin içinde yer alan girişimciler, İstanbul dışında yapılacak ve toplam 5 gün sürecek Girişim Kampına katılıyor; ilk 2 gün girişimcilere gerekli bilgi ve donanıma ulaşmalarını sağlayacak yoğun bir eğitim, 3. gün değerlendirme komitesi üyeleriyle birebir görüşme imkanı sağlanan bireysel danışmanlık veriliyor. Kampın 4. günü ise ekiplerin kendi mentorlarıyla birlikte iş modeli hazırlanırken, 5. gün Yürütme Kurulu tarafından maksimum 15 dakika sürecek sunumlar gerçekleştiriliyor ve danışmanlık sürecine dahil olacak 3 ekip belirleniyor.

Danışmanlık sürecinde finale kalan ekiplerden iş modelini test etmeleri ve prototip oluşturmaları bekleniyor. Bu aşamaya kadar gelmeyi başaran ekipler, çekirdek sermaye kazanmış oluyorlar. Hürriyet bu süre boyunca genç girişimcilerin açık ofis alanı, ısıtma, soğutma, güvenlik, temizlik, telefon, faks, internet gibi ana ihtiyaçlarını karşılarken; diğer yandan da onlara koçluk desteği sağlıyor. Ekipler, haftada 1 gün Hürriyet Dünyası'na gelerek mentorlarıyla birebir çalışarak projelerini geliştiriyorlar.

Girişimciler, yoğun tempoda geçen 1 ayın sonunda geliştirdikleri iş modeli/prototipini, seçilecek üniversitede hem izleyicilere hem de yürütme kuruluna sunacaklar ve Yürütme Kurulu tarafından projeye ortak olma, Hürriyet Grubu bünyesinde istihdam yaratma, fikrin telif hakkını satın alma seçeneklerini göre ödüllendirilecekler.

Hayatını değiştirmek isteyen girişimciler için 21 Aralık 2013’e dek  www.hurriyetgarage.com üzerinden başvurular devam edecek.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Monday, November 11, 2013

Hürriyet.com.tr Yeni Yüzü ile Yayında

Türkiye'de dijital yayıncılığın öncüsü Hürriyet.com.tr'nin yeni tasarımı bugün yayına girdi. 1997 yılında Hürriyet Gazeteciliğin ilk kez yayına aldığı Hürriyet.com.tr haber sitesi bugün günde 2 milyonu aşkın ziyaretçisi ile Kıta Avrupasının en büyük haber sitesi. Hürriyet dijital ürün geliştirme ve yazılım ekibinin 6 ayı aşkın çalışması sonucunda hayata geçen yeni tasarımı kişiselleştirilmiş internetin ihtiyaçlarına uygun olarak yeniden hazırlandı.

Video'nun ve görsel içeriğin web sitesi tasarımlarında çok daha fazla ön plana çıktığı günümüz trendlerine uygun olarak yeniden tasarlanan Hürriyet.com.tr ferah görüntüsü ile reklam alanlarını içerikten daha iyi ayıran ve belirginleştiren bir tasarımı okuyucusunun beğenisine sundu.

Yeni Hürriyet'in tasarımındaki en önemli özelliklerden biri de sosyal ağların aşağıda doğru kayan "feed" mantığının ana sayfaya tasarımsal olarak entegre edilmiş olması. Böylelikle okurun sadece manşet alanına odaklanmasından çok sitenin genelindeki birçok kategorideki habere ana sayfadan erişmesi hedefleniyor. 

Tuesday, November 05, 2013

Hürriyet’in video platformu Viplay hızlı büyümesini sürdürüyor

viplay-logoHem mobilde hem de sabit bağlantıda artan internet hızı kullanıcıların video içeriklere daha kolay ulaşabilmesinin ve hızlı tüketebilmesinin temeli oldu. Online videoya olan bu talep ülkemizde yeni oyuncuları da ekosisteme kazandırdı. Ekosisteme yeni giriş yapanlardan birisi de Mayıs ayında Hürriyet Gazetecilik tarafından kurulan Viplay.
Kuruluşundan itibaren geçen 4 ayın içerisinde 20 milyon izlenmeye ulaşan Viplay içeriği ise kullanıcıdan elde etmiyor bunun yerine lisanslı ve amatör, profesyonel video yapımcılarının içeriklerini sunuyor. Lisanslı içerikler arasında Ted Talks’un da bulunduğu platform her ay yeni 40 videoyu Türkçe alt yazı ile izleyicilere sunuyor.

Monday, November 04, 2013

Girişimcilik için “Başarısızlık Kültürü” Şart

Bayram'da İsrail'de "teknoloji gurusu" olarak anılan Yossi Vardi'nin davetiyle Digital Life Design (DLD) Tel Aviv konferansına katıldım. İnovasyon ve dijital dönüşüm odaklı etkinlik üç gün boyunca Amazon, AOL, Microsoft gibi dünya devleri ile İsrail'li start-up'ları buluşturdu.  
DLD'de onlarca yerel girişmci ile tanışma ve ürünlerini dinleme fırsatı buldum. Görme engellilerin hayatlarını kolaylaştıran konuşan kameralı gözlüklerden, küçük şirketlerin nakit akışını sağlıklı yönetmesine yardımcı olan finansal yazılımlara kadar girişimciler, sağlık, kültür, eğitim, moda gibi yaşamın her alanında insan odaklı teknolojik çözümler üretiyorlar.